A hónap receptjei
Szeretnénk a bölcsőde konyhájából olyan recepteket ajánlani, ami a gyermekek kedvencei közé tartoznak.
TÁRKONYOS PULYKARAGULEVES
Hozzávalók 4 főre
2 egész csirkemellfilé
3 ek olaj
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 jó nagy fej vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
1 ek tárkony (ízles szerint)
3 dl f tejszín
1 citrom leve
ételízesítő
Elkészítés
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Felhevítjük az olajat, rátesszük a húst es fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, az ételízesítőt, majd felöntjük vízzel.
Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
MAJORÁNNÁS APRÓPECSENYE
Hozzávalók:
80 dkg hús (csirkemell, pulykamell, vagy sertéscomb)
4 dkg liszt
ízlés szerinti Majoránna
1 dl Olaj
1 db kis pohár Tejföl
40 dkg Vöröshagyma
Só
Elkészítés:
A vöröshagymát kockára vágva megdinszteljük, rátesszük a húst, átsütjük. Ízesítjük a
majoránnával, sóval, készre pároljuk. Tejfölös habarással sűrítjük, kiforraljuk.
Petrezselymes burgonyával, rizzsel tálaljuk.
BOCI SZELET
Tésztához:
18 dkg liszt
15 dkg cukor
3 ek keserű kakaó
1 dl tej
1 dl olaj
4 nagyobb tojás
1cs sütőpor
Túró foltokhoz
50 dkg túró
20 dkg cukor
5 dkg gríz
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, azután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Közepes nagyságú, vajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a tojással, cukorral, vaníliás cukorral, grízzel és a citromhéjjal.
Gombóchoz hasonló formákban, sűrűn egymás mellé belekanalazzuk a masszába.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
sütési hőfok:
180°C